Konsthall 2022

Malin Andersson. (A)
Stöpen

ArtbyMalin föddes egentligen under gymnasietiden, men det var under en långvarig sjukskrivning som det fick blomma ut och bli en del av läkandet och en stor del av livet. Malin målar främst naturmotiv i akryl men experimenterar gärna. Hon vill ge betraktaren samma lugn som hon själv känner när hon får försvinna in i ett motiv.

Hon jobbar som tekniker/cnc-operatör på Volvo i vanliga fall och bor med sambo och två barn i en villa i Stöpen med en liten ateljé att leka i på kvällarna.

Malin är initiativtagaren till utställningen och ordförande i föreningen.

Hemsida: www.artbymalin.com
Instagram: artbymalin

Cathrine Andersson (B)
Mariestad

Cathrine har så länge hon minns tyckt om att vara kreativ på olika sätt.

För ca 25 år sedan kom tovningen in i hennes väg och hon blev fast. Har i många år våttovat då främst tomtar ,vättar och små möss .Dessa finns i många stugor runt om i landet.

För ca 5 år sedan började hon att nåltova och skapar olika figurer främst djur.

Ht 19 - Vt 20 gick hon en utbildning på Ullakademin i Årjäng där hon fick lära sig många nya tekniker att använda ullen till . Nu är det bara fantasin och tiden som sätter gränser vad hon kan hitta på .

Målandet har också kommit på senare år . Hon målar i akryl och gärna i starka färger. Motiven är oftast djur eller människor ej porträttlikt utan mer åt fantasin.

Hon arbetar inom vården och då det är ett ganska tungt jobb både fysiskt och psykiskt så är skapandet ett bra sätt att fokusera på och samtidigt ladda ny energi.

Telefon: 073 150 99 78
E-post: trinegul@gmail.com
Instagram: Artbytrinegul & Feltingbytrinegul
Facebook: Feltingbytrinegul & Artbytrinegul

Eva Gustafsson (C)
Skövde

Eva har alltid haft ett intresse för att skapa. Nu arbetar hon mycket med betong och lera. Gjuter sina alster själv, och målningen av dessa är en stor del av skapandet. Hon jobbar med kaffe/varu maskiner som service/operatör. Eva bor i Skövde, men har en sommarstuga i Tiveds-skogarna. Där hon spenderar mycket tid till sitt skapande.

Facebook: Evas Gjutarhörna

Ann-Kristin Magnusson (D)
Skövde

Ann-Kristin visar målningar i akvarell, akryl och blandteknik. Hon inspireras av naturens rytm och formernas språk. Vissa tavlor är målade med fingrarna, några med sand och andra är skapade ur en dans. Nyfikenhet och glädje är ofta drivkraften i hennes konstnärskap.


Hemsida: ann-kristin.se
Instagram: @annkristin.art 
Konst.se: Ann-kristin

Kristina Ekberg Renström (E)
Skövde

Måleri och skapande är en stor del mitt Kristinas liv, och har alltid varit. I drygt tio år har hon ägnat en stor del av sitt liv av att måla och att visa upp sin konst. Hon målar i olja och akryl, motiven är människan, den kvinnliga kroppen och människans ansikten. Det är motiv som fascinerar och innehåller stor skönhet.
För Kristina kan måleriet uttrycka något som inte ord kan får fram.

Instagram: stina_ekberg_renstrom
E-post: stina.ekberg@hotmail.com
Konst.se: Kristinaekbergrenstrom

Tony Bengtsson (F)
Skövde

Tony fotograferar djur och natur. Efter många år i skylt- och reklambranschen planerar han nu sina dagar efter egna intressen.För det mesta blir det fotografering i den skaraborgska naturen men det har även varit björnfotografering i gränslandet mellan Finland och Ryssland och mer exotiska djur i Serengetti och Ngorongoro.Tony bor med sin fru i en villa i Skövde och har fullt upp med fotografering, trädgårdsodling, barn och barnbarn.

E-post: evaotony@gmail.com
Telefon: 072 224 61 08
Facebook: Tony Bengtsson

Inga-lill Aksell (G)
Mariestad

Hon började måla akvarell för ca: 12 år sedan och blev fast. Har gått flera kurser bl.a på Gerleborgsskolan. Det hon gillar med akvarellen är att färg o vatten lever lite sitt eget liv o går inte alltid att styra. Har nu en egen liten ateljé där hon bor.

 Inga-Lill Aksell
Jonstorpsvägen 10,
54274 Mariestad

E-post: aksell1945@hotmail.com
 Tel. 076 136 3566

Ebba Larsson (H)
Hjo

Skulptör och keramiker som utforskar människans inre natur.
Att beskriva känslor, samhällsfrågor och inre processer som berör människor till en djupare nivå av sig själva eller världen är något hon drivs av i sitt skapande och när hon skulpterar. Hur den mänskliga kroppen uttrycker psykologiska mönster och hur jordens mående uttrycks i den mänskliga kroppen engagerar, inspirerar och berör henne. 
Vad ser vi när vi tvingas titta bakom människans fasader? Hur blir vi till på nytt efter att ha gläntat dörren till våra skuggsidor?

Instagram: ebbasnaturande
E-post: systerstark@gmail.com


Maria Falk Larsson (I)
Tidaholm

Bakom signaturen, mariafl, döljs en nyfiken kreatör som följer sitt hjärta och dröm, att gå bakom den föreställande verkligheten och låta färg och form få gestalta, helt opretentiöst, sitt inre. Under det senaste året har konsten hittat den internationella marknaden samtidigt som en ateljé och verkstad renoverats i skogarna på Hökensås, Västergötlands eget lilla Norrland. Där, i de tysta tallskogarna och mångfalden av sjöar, finner Maria lugn och inspiration. Akryl, olja, blandteknik och hjärta är hennes redskap inom måleriet. För att bli helt tillfreds i skapandet får numer leran och rakubränning mycket tid och engagemang. Att få skapa 3 dimensionellt var det som fattades. I glada former där handens avtryck inte slätas ut växer framförallt djur av olika symbolisk betydelse fram. Även abstrakta mjuka nästan rörliga organismer börja se dagens ljus. Brännteknik som främst används är rakubränning där så många komponenter samverkar i processen att det är svårt att få exakt samma resultat gång efter annan vilket tilltalar henne. Det blir en slags dualism i skapandet vilket inte sällan ger överraskande upplevelser.

Maria Falk Larsson
Klämmans gård
52291 Tidaholm

0768 288 261
mariafalklarsson@mariafl.com
www.mariafl.com

Annie Jonzon (J) 
Mariestad

Jag är född och uppvuxen i skogarna utanför Mariestad. Natur, trädgård och djur ligger mig varmt om hjärtat vilket ofta återspeglas i mina motiv. Inom konsten är jag en sökare och testar på olika stilar och metoder. Allt är ju så spännande!

Jag har deltagit i flertalet olika utställningar och på olika tillställningar under de senaste åren. Under 2021 så är det Konst på Karlsfors samt ytterligare ett projekt i Skåne med sex olika utställningsplatser som kommer att ta upp mesta delen av min konstnärliga tid.

E-post: annie.jonzon@gmail.com
Telefon: 070- 5500296
Instagram: anniejonzon
Hemsida: www.anniejonzon.blogspot.com

Carita Prytz Gunnarsson (K)
Värsås, Djursätra

Carita är keramiker och gör skulpturer, skålar, fat, muggar som hon drejar, kavlar eller tummar fram. Hon bränner ofta sina alster i den japanska brännmetoden Raku.

Hon hämtar sin inspiration bland annat från naturen och gamla kulturer. Att arbeta med leran är fantastiskt roligt.

Instagram: caritapryts

Ninni Johansson (L)
 
Lerdala

N!NE är signaturen som kom till när Ninni blev blixtförälskad i graffiti och gatukonst; de stora, färgstarka motiven och färg som rinner. Det är en fortsatt inspiration även in i andra måleritekniker.
Ninni studerade konst på Hawaii 2013-2015 och landade främst i porträttmåleri, ofta målade på boksidor, där texten ger ytterligare en dimension till bildens uttryck. Flytande tusch, akryl och olja används mest. Nu drömmer hon om en ateljé där hon kan jobba i större format och även använda sprayfärg som ett element.

Instagram: 9_nine_9
E-post: ninnigumman@gmail.com


Ingrid Stahel (M)

Ingrid målar i akvarell och blandteknik. Hon har alltid fascinerats av färg och form och hämtar sin inspiration från livet, naturen och vardagsföremål. Att sitta med penseln i handen och låta bilder växa fram ger inre frid och glädje. När hon inte målar arbetar hon som undersköterska inom äldrevården. 

E-post: ingrid.stahel@hotmail.com
Telefon: 073 672 36 15

 

Helena Hallberg (N)
Skövde

Helena är kreativ i olika material, på Karlsfors visas skulpturer av glas mm. Inspirationen kommer från naturen och i bland från sådant som blivit över eller kasserats. De så kallade Gladänglarna är exempel på det, gjorda av gammalt fönsterglas.

Helena har en glädje i skapandet som hon tänker sig sprids vidare genom alstren som görs i den lilla verkstadsateljén vid Simsjön.

Hemsida: www.smyckensmatt.se
E-post: helena@smyckensmatt.se
Tel: 073 039 63 88
Instagram: smycken­_och_smatt
Facebook: Smycken & Smått

Daniel Rapp (O)
Skövde

Akryl, akvarell, skulpturer och foto.

Han har målat och tecknat så länge han kan minnas.
Eftersom han är rastlös och nyfiken så jobbar han gärna i olika material och medier. Det är en otroligt viktigt del av honom och själva skapandet är viktigare än resultatet.

Det börjar oftast helt utan plan och det är först en bit in i processen som man börjar se en mening och en riktning i det han gör.
Han inspireras av materialet och utgår nästan alltid ifrån en känsla. Kontrast i färg form och mening är viktigt. 

Han tycker att betraktaren har en stor roll då den förhoppningsvis fyller konsten med egna intryck, tankar och känslor.

instagram: @artbydr @yorrick_art,