Konstnärerna

Malin Andersson
Stöpen

Malin målar främst naturmotiv i akryl men testar även akvarell, lera och digital grafisk illustration/design ibland. Gillar att experimentera. Hon jobbar som cnc-operatör på Volvo i vanliga fall och bor med sambo och två barn i en villa i Stöpen med en liten ateljé att leka i på kvällarna. 

Hemsida: www.artbymalin.com
Instagram: @artbymalin

Cathrine Andersson
Mariestad

Cathrine har så länge hon minns tyckt om att vara kreativ på olika sätt.

För ca 25 år sedan kom tovningen in i hennes väg och hon blev fast. Har i många år våttovat då främst tomtar ,vättar och små möss .Dessa finns i många stugor runt om i landet.

För ca 5 år sedan började hon att nåltova och skapar olika figurer främst djur.

Ht 19 - Vt 20 gick hon en utbildning på Ullakademin i Årjäng där hon fick lära sig många nya tekniker att använda ullen till . Nu är det bara fantasin och tiden som sätter gränser vad hon kan hitta på .

Målandet har också kommit på senare år . Hon målar i akryl och gärna i starka färger. Motiven är oftast djur eller människor ej porträttlikt utan mer åt fantasin.

Hon arbetar inom vården och då det är ett ganska tungt jobb både fysiskt och psykiskt så är skapandet ett bra sätt att fokusera på och samtidigt ladda ny energi.

Telefon: 073 150 99 78
E-post:  trinegul@gmail.com
Instagram: Artbytrinegul & Feltingbytrinegul
Facebook: Feltingbytrinegul & Artbytrinegul

Eva Gustafsson
Skövde

Eva har alltid haft ett intresse för att skapa. Nu arbetar hon mycket med betong och lera. Gjuter sina alster själv, och målningen av dessa är en stor del av skapandet. Hon jobbar med kaffe/varu maskiner som service/operatör. Eva bor i Skövde, men har en sommarstuga i Tiveds-skogarna. Där hon spenderar mycket tid till sitt skapande.

Facebook: Evas Gjutarhörna

 

Ann-Kristin Magnusson
Skövde

Ann-Kristin visar målningar i akvarell, akryl och blandteknik. Hon inspireras av naturens rytm och formernas språk. Vissa tavlor är målade med fingrarna, några med sand och andra är skapade ur en dans. Nyfikenhet och glädje är ofta drivkraften i hennes konstnärskap.


Hemsida: ann-kristin.se
Instagram: @annkristin.art 
Konst.se: Ann-kristin

Maria Landin
Tibro

Min livsfilosofi

Jag målar med lust och glädje. Att måla ger både avkoppling och goda energier!

Att låta vatten och färger flöda utan begränsning, utan för mycket planerande och tanke, är frigörande och utmanar fantasin! Att inte veta när man börjar var det kommer sluta.

Precis så här tänker jag att livet också kan vara. Att försöka att inte begränsa sig för mycket, utan vara öppen och mottaglig. Vågar man vidga vyerna och utmana sig själv finns det en stor och mångfacetterad värld att ta del av!
Maria bor i en villa i Tibro med sina två katter och med alldeles för mycket plats att sprida ut sina projekt på... Hon arbetar som diakon i Svenska kyrkan.

Instagram: @ateljemaria
E-post: maira@live.se

Tony Bengtsson
Skövde

Tony fotograferar djur och natur. Efter många år i skylt- och reklambranschen planerar han nu sina dagar efter egna intressen.För det mesta blir det fotografering i den skaraborgska naturen men det har även varit björnfotografering i gränslandet mellan Finland och Ryssland och mer exotiska djur i Serengetti och Ngorongoro.Tony bor med sin fru i en villa i Skövde och har fullt upp med fotografering, trädgårdsodling, barn och barnbarn.

E-post: evaotony@gmail.com
Telefon: 072 224 61 08
Facebook: Tony Bengtsson

Inga-lill Aksell
Mariestad

Började måla akvarell för ca: 12 år sedan och blev fast. Har gått flera kurser bl.a på Gerleborgsskolan. Det jag gillar med akvarellen är att färg o vatten lever lite sitt eget liv o går inte alltid att styra. Har nu en egen liten ateljé där jag bor.

 Inga-Lill Aksell
Jonstorpsvägen 10,
54274 Mariestad

E-post: aksell1945@hotmail.com
 Tel. 076 136 3566

Malin Eriksson
Skövde

Malin Eriksson (f.d.Bergman, Skövde) fascineras över hur färger kommunicerar och samspelar med varandra, speglar och berör det inre. Hon känner nyfikenhet inför att möta varje nu, är intresserad av naturens skiftningar och gestaltar dessa konstnärligt genom abstrakta uttryck.

Hon har flera olika konstutbildningar bakom sig och är bl.a. medlem i Konstnärsförbundet. Varje betraktare har en alldeles särskild och betydelsefull roll för hennes konst. Hon anser att varje tolkning, tanke och konstupplevelse är unik och via dessa kan verkets budskap och innehåll utvecklas till det näst intill oändliga.

Hennes konst anknyter till temat Kommunikation. Konst är kommunikation och där kan vi landa i vårt sinne i vårt så ofta kravfyllda samhälle. 

Mail: malin8888@hotmail.com
Mobil: 073-0881232
Hemsida: https://www.malinerikssonconcept.se/
Facebook: MalinEriksson (Bergman)
Instagram: erikssonmalina och malinerikssonconcept

Maria Falk Larsson
Tidaholm

Bakom signaturen, mariafl, döljs en nyfiken kreatör som följer sitt hjärta och dröm, att gå bakom den föreställande verkligheten och låta färg och form få gestalta, helt opretentiöst, sitt inre. Under det senaste året har konsten hittat den internationella marknaden samtidigt som en ateljé och verkstad renoverats i skogarna på Hökensås, Västergötlands eget lilla Norrland. Där, i de tysta tallskogarna och mångfalden av sjöar, finner Maria lugn och inspiration. Akryl, olja, blandteknik och hjärta är hennes redskap inom måleriet. För att bli helt tillfreds i skapandet får numer leran och rakubränning mycket tid och engagemang. Att få skapa 3 dimensionellt var det som fattades. I glada former där handens avtryck inte slätas ut växer framförallt djur av olika symbolisk betydelse fram. Även abstrakta mjuka nästan rörliga organismer börja se dagens ljus. Brännteknik som främst används är rakubränning där så många komponenter samverkar i processen att det är svårt att få exakt samma resultat gång efter annan vilket tilltalar henne. Det blir en slags dualism i skapandet vilket inte sällan ger överraskande upplevelser.

Maria Falk Larsson
Klämmans gård
52291 Tidaholm

0768 288 261
mariafalklarsson@mariafl.com
www.mariafl.com

Annie Jonzon
Mariestad

Jag är född och uppvuxen i skogarna utanför Mariestad. Natur, trädgård och djur ligger mig varmt om hjärtat vilket ofta återspeglas i mina motiv. Inom konsten är jag en sökare och testar på olika stilar och metoder. Allt är ju så spännande!

Jag har deltagit i flertalet olika utställningar och på olika tillställningar under de senaste åren. Under 2021 så är det Konst på Karlsfors samt ytterligare ett projekt i Skåne med sex olika utställningsplatser som kommer att ta upp mesta delen av min konstnärliga tid.

E-post: annie.jonzon@gmail.com
Telefon: 070- 5500296
Instagram: anniejonzon
Hemsida: www.anniejonzon.blogspot.com

Carita Prytz Gunnarsson
Värsås, Djursätra

Carita är keramiker och gör skulpturer, skålar, fat, muggar som hon drejar, kavlar eller tummar fram. Hon bränner ofta sina alster i den japanska brännmetoden Raku.
Hon hämtar sin inspiration bland annat från naturen och gamla kulturer. Att arbeta med leran är fantastiskt roligt. 

Caroline Brandth

Hon är allkonstnär och kandidatstudent vid institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet. Hon målar tavlor i abstrakt expressionism i blandteknik, där ofta känslor, människor, energier och färger är främsta inspirationskällan.

Det kreativa skapandet i alla dess former har varit en primär del av hennes liv så länge hon kan minnas. Konstnärsdrömmar infann sig redan under tidig barndom, delvis präglade av att hennes olika konstnärliga intressen bejakades av hennes närmsta omgivning redan från start. Att skapa har varit hennes ventil för att processa känslor, tankar, fantasier och visioner, inte bara varit ett intresse och tidsfördriv utan mer en livsviktig nödvändighet för att fungera.

Ingrid Stahel

Ingrid målar i akvarell och blandteknik. Hon har alltid fascinerats av färg och form och hämtar sin inspiration från livet, naturen och vardagsföremål. Att sitta med penseln i handen och låta bilder växa fram ger inre frid och glädje. När hon inte målar arbetar hon som undersköterska inom äldrevården. 

E-post: ingrid.stahel@hotmail.com
Telefon: 073 672 36 15

 

Helena Hallberg
Skövde

Helena är kreativ i olika material, på Karlsfors visas skulpturer av glas mm. Inspirationen kommer från naturen och i bland från sådant som blivit över eller kasserats. De så kallade Gladänglarna är exempel på det, gjorda av gammalt fönsterglas.

Helena har en glädje i skapandet som hon tänker sig sprids vidare genom alstren som görs i den lilla verkstadsateljén vid Simsjön.

Hemsida: www.smyckensmatt.se
E-post: helena@smyckensmatt.se
Tel: 073 039 63 88
Instagram: smycken­_och_smatt
Facebook: Smycken & Smått