Konsthall 2021

Malin Andersson. (A)
Stöpen

ArtbyMalin föddes egentligen under gymnasietiden, men det var under en långvarig sjukskrivning som det fick blomma ut och bli en del av läkandet och en stor del av livet. Malin målar främst naturmotiv i akryl men experimenterar gärna. Hon vill ge betraktaren samma lugn som hon själv känner när hon får försvinna in i ett motiv.

Hon jobbar som tekniker/cnc-operatör på Volvo i vanliga fall och bor med sambo och två barn i en villa i Stöpen med en liten ateljé att leka i på kvällarna.

Malin är initiativtagaren till utställningen och ordförande i föreningen.Hemsida: www.artbymalin.com

Instagram: artbymalin

Eva Gustafsson (C)
Skövde

Eva har alltid haft ett intresse för att skapa. Nu arbetar hon mycket med betong och lera. Gjuter sina alster själv, och målningen av dessa är en stor del av skapandet. Hon jobbar med kaffe/varu maskiner som service/operatör. Eva bor i Skövde, men har en sommarstuga i Tiveds-skogarna. Där hon spenderar mycket tid till sitt skapande.

Facebook: Evas Gjutarhörna

Cathrine Andersson (B)
Mariestad

Cathrine har så länge hon minns tyckt om att vara kreativ på olika sätt.

För ca 25 år sedan kom tovningen in i hennes väg och hon blev fast. Har i många år våttovat då främst tomtar ,vättar och små möss .Dessa finns i många stugor runt om i landet.

För ca 5 år sedan började hon att nåltova och skapar olika figurer främst djur.

Ht 19 - Vt 20 gick hon en utbildning på Ullakademin i Årjäng där hon fick lära sig många nya tekniker att använda ullen till . Nu är det bara fantasin och tiden som sätter gränser vad hon kan hitta på .

Målandet har också kommit på senare år . Hon målar i akryl och gärna i starka färger. Motiven är oftast djur eller människor ej porträttlikt utan mer åt fantasin.

Hon arbetar inom vården och då det är ett ganska tungt jobb både fysiskt och psykiskt så är skapandet ett bra sätt att fokusera på och samtidigt ladda ny energi.

Telefon: 073 150 99 78
E-post: trinegul@gmail.com
Instagram: Artbytrinegul & Feltingbytrinegul
Facebook: Feltingbytrinegul & Artbytrinegul

Ann-Kristin Magnusson (D)
Skövde

Ann-Kristin visar målningar i akvarell, akryl och blandteknik. Hon inspireras av naturens rytm och formernas språk. Vissa tavlor är målade med fingrarna, några med sand och andra är skapade ur en dans. Nyfikenhet och glädje är ofta drivkraften i hennes konstnärskap.


Hemsida: ann-kristin.se
Instagram: @annkristin.art 
Konst.se: Ann-kristin

Joakim Wictorin (E)
Mariestad
Joakim har länge varit intresserad av konst, både målning och tecknande med olika medier, både olja, akryl och akvarellfärg. 

När han testade att måla akvarell blev han genast tagen av hur livfullt och lekfullt uttryck det blev. När färgen flyter som den vill så skapas någonting oväntat och man vet aldrig hur resultatet blir då akvarellfärg är svår att kontrollera. Det är det som inspirerar och driver honom, att varje verk blir så unikt. När han målar känner han att han är i en värld full av möjligheter. 


E-post: wictorinskonst@gmail.com 
Facebook: Joakim Alf Wictorin Akvarellkonstnär/watercolour artist
Hemsida: www.wictorins.se 


Tony Bengtsson (F)
Skövde

Tony fotograferar djur och natur. Efter många år i skylt- och reklambranschen planerar han nu sina dagar efter egna intressen.För det mesta blir det fotografering i den skaraborgska naturen men det har även varit björnfotografering i gränslandet mellan Finland och Ryssland och mer exotiska djur i Serengetti och Ngorongoro.Tony bor med sin fru i en villa i Skövde och har fullt upp med fotografering, trädgårdsodling, barn och barnbarn.

E-post: evaotony@gmail.com
Telefon: 072 224 61 08
Facebook: Tony Bengtsson

Inga-lill Aksell (G)
Mariestad

Hon började måla akvarell för ca: 12 år sedan och blev fast. Har gått flera kurser bl.a på Gerleborgsskolan. Det hon gillar med akvarellen är att färg o vatten lever lite sitt eget liv o går inte alltid att styra. Har nu en egen liten ateljé där hon bor.

 Inga-Lill Aksell
Jonstorpsvägen 10,
54274 Mariestad

E-post: aksell1945@hotmail.com
 Tel. 076 136 3566

Malin Eriksson (H)
Skövde

Malin Eriksson (f.d.Bergman, Skövde) fascineras över hur färger kommunicerar och samspelar med varandra, speglar och berör det inre. Hon känner nyfikenhet inför att möta varje nu, är intresserad av naturens skiftningar och gestaltar dessa konstnärligt genom abstrakta uttryck.

Hon har flera olika konstutbildningar bakom sig och är bl.a. medlem i Konstnärsförbundet. Varje betraktare har en alldeles särskild och betydelsefull roll för hennes konst. Hon anser att varje tolkning, tanke och konstupplevelse är unik och via dessa kan verkets budskap och innehåll utvecklas till det näst intill oändliga.

Hennes konst anknyter till temat Kommunikation. Konst är kommunikation och där kan vi landa i vårt sinne i vårt så ofta kravfyllda samhälle. 

Mail: malin8888@hotmail.com
Mobil: 073-0881232
Hemsida: https://www.malinerikssonconcept.se/
Facebook: MalinEriksson (Bergman)
Instagram: erikssonmalina och malinerikssonconcept

Maria Falk Larsson (I)
Tidaholm

Bakom signaturen, mariafl, döljs en nyfiken kreatör som följer sitt hjärta och dröm, att gå bakom den föreställande verkligheten och låta färg och form få gestalta, helt opretentiöst, sitt inre. Under det senaste året har konsten hittat den internationella marknaden samtidigt som en ateljé och verkstad renoverats i skogarna på Hökensås, Västergötlands eget lilla Norrland. Där, i de tysta tallskogarna och mångfalden av sjöar, finner Maria lugn och inspiration. Akryl, olja, blandteknik och hjärta är hennes redskap inom måleriet. För att bli helt tillfreds i skapandet får numer leran och rakubränning mycket tid och engagemang. Att få skapa 3 dimensionellt var det som fattades. I glada former där handens avtryck inte slätas ut växer framförallt djur av olika symbolisk betydelse fram. Även abstrakta mjuka nästan rörliga organismer börja se dagens ljus. Brännteknik som främst används är rakubränning där så många komponenter samverkar i processen att det är svårt att få exakt samma resultat gång efter annan vilket tilltalar henne. Det blir en slags dualism i skapandet vilket inte sällan ger överraskande upplevelser.

Maria Falk Larsson
Klämmans gård
52291 Tidaholm

0768 288 261
mariafalklarsson@mariafl.com
www.mariafl.com

Annie Jonzon (J) 
Mariestad

Jag är född och uppvuxen i skogarna utanför Mariestad. Natur, trädgård och djur ligger mig varmt om hjärtat vilket ofta återspeglas i mina motiv. Inom konsten är jag en sökare och testar på olika stilar och metoder. Allt är ju så spännande!

Jag har deltagit i flertalet olika utställningar och på olika tillställningar under de senaste åren. Under 2021 så är det Konst på Karlsfors samt ytterligare ett projekt i Skåne med sex olika utställningsplatser som kommer att ta upp mesta delen av min konstnärliga tid.

E-post: annie.jonzon@gmail.com
Telefon: 070- 5500296
Instagram: anniejonzon
Hemsida: www.anniejonzon.blogspot.com

Daniel Rapp (O)
Skövde

Akryl, akvarell, skulpturer och foto.

Han har målat och tecknat så länge han kan minnas.
Eftersom han är rastlös och nyfiken så jobbar han gärna i olika material och medier. Det är en otroligt viktigt del av honom och själva skapandet är viktigare än resultatet.

Det börjar oftast helt utan plan och det är först en bit in i processen som man börjar se en mening och en riktning i det han gör.
Han inspireras av materialet och utgår nästan alltid ifrån en känsla. Kontrast i färg form och mening är viktigt. 

Han tycker att betraktaren har en stor roll då den förhoppningsvis fyller konsten med egna intryck, tankar och känslor.

instagram: @artbydr @yorrick_art,

AnnBritt Lindén (L)
 
Berg, Lerdala

Boken Hör-i-hop handlar om min dotter Sofia och mina upplevelser av att mista henne - och livet efter hennes död. Boken är en mix av upplevelser, fotografier, målade bilder från bildterapi, sångtexter, egna tankar och reflektioner om livet och döden. I vårt land är vi ovana om att prata om döden.

Jag tänker att många som har mist en kär människa kan känna igen sig i Hör-i-hop och att den kan vara till tröst. Jag tänker också att den går att läsa inom olika utbildningar och yrken där man träffar människor i sorg, t ex läkare, sjuksköterskor, socionomer, personal inom kyrkan, skolan, fritidsgården, samtals-terapeuter och liknande. Läs boken och samtala efter! Boken ger upphov till eftertanke, reflektion och hopp!

Till boken finns också en spellista på Spotify som hör ihop med boken, lyssna gärna på den. Jag berättar gärna om boken och samtalar om livets resa i olika sammanhang, hör gärna av dig om du vill veta mer.

 
Facebook: AnnBritt Lindén
Facebook: Hör-i-hop
Spotify: Hör-i-hop
Instagram: melltorp 
Telefon 070-566 59 66

Ingrid Stahel (M)

Ingrid målar i akvarell och blandteknik. Hon har alltid fascinerats av färg och form och hämtar sin inspiration från livet, naturen och vardagsföremål. Att sitta med penseln i handen och låta bilder växa fram ger inre frid och glädje. När hon inte målar arbetar hon som undersköterska inom äldrevården. 

E-post: ingrid.stahel@hotmail.com
Telefon: 073 672 36 15

 

Helena Hallberg (N)
Skövde

Helena är kreativ i olika material, på Karlsfors visas skulpturer av glas mm. Inspirationen kommer från naturen och i bland från sådant som blivit över eller kasserats. De så kallade Gladänglarna är exempel på det, gjorda av gammalt fönsterglas.

Helena har en glädje i skapandet som hon tänker sig sprids vidare genom alstren som görs i den lilla verkstadsateljén vid Simsjön.

Hemsida: www.smyckensmatt.se
E-post: helena@smyckensmatt.se
Tel: 073 039 63 88
Instagram: smycken­_och_smatt
Facebook: Smycken & Smått

Carita Prytz Gunnarsson (K)
Värsås, Djursätra

Carita är keramiker och gör skulpturer, skålar, fat, muggar som hon drejar, kavlar eller tummar fram. Hon bränner ofta sina alster i den japanska brännmetoden Raku.

Hon hämtar sin inspiration bland annat från naturen och gamla kulturer. Att arbeta med leran är fantastiskt roligt.Daniel Rapp (O)

Maria Landin

Var med oss under första halvan av säsongen och ersattes sedan av Joakim Wictorin.

Instagram: ateljemaria